Friday, 9 July 2010

Blackcurrant blues...



                                    ... is the tune we will be humming for many weeks to come... 
The other day the man in the house made jam with some of the crop. Today I had a go at making juice, or cordial, with some of the remaining currants. But I am not fussy... I don't need the credit for it... No, not me. I happily call it by the name of he who nurtured the currants so lovingly. Am I really that generous, or am I simply such a sucker for alliteration that I use his name here for literary effect...? Now, there is a question to ponder...


12 comments:

  1. Hej!!
    Jisses vilka underbara bilder du tar!! Man blir sugen på att göra saft;o)

    Trevlig Helg vännen!
    Kram Malin

    ReplyDelete
  2. Ha ooh how nice of you to name it to him hihihi
    The photo is great!! i love it on the bottle.
    Have a nice and sunny day
    Yolanda

    ReplyDelete
  3. Kanske är det båda - allitteration OCH generositet?
    Flaskan blev så vacker och "the man in the house" borde verkligen vara stolt!

    Så läckra bilder med tydlig blueskänsla!
    Kram
    Lisa

    ReplyDelete
  4. I love the presentation! I bet it tastes delicious especially on a hot sunny day.
    Have a lovely weekend
    Isabelle x

    ReplyDelete
  5. Hej !!
    Vad himla läckert med flaskan och etiketten och åh, vilka fina bilder du tar !!
    Kram,Monica

    ReplyDelete
  6. Med egen etikett, wow - ursnygg!

    ReplyDelete
  7. How clever and beautiful, the berries in a silver eggcup and berries hanging from a ribbon.
    Used to love "Ribena" svart vinbarssaft, while in England, wonder if they still have it.
    Probably not as good as yours....
    I really enjoy your pictures.
    Agneta in Arizona

    ReplyDelete
  8. Wow säger jag också! Vackra bilder! Och flaskan är så snygg med den egna etiketten. Min saft hamnar bara i frysaskar direkt i frysen. Tänk att ha källaren full med sådana flaskor...

    ReplyDelete
  9. Sååå tjusigt Helena! Har du gjort en egen etikett?! Det kan man kalla ribba..... Supersnyggt.... Imponerande: först göra saft och sen få till så där snygga flaskor med egen etikett..... Deet tror jag aldrig jag kommer att lyckas med..... Svarta vinbär är något jag verkligen tycker om. Mamma gjorde alltid sylt och saft av svarta vinbär (och av massa andra bär också :-)). Men just sv vinbär var speciella. Man riktigt känner c-vitaminerna....

    Men tillbaka till dina saftflaskor - du skulle kunna sälja sådana där etiketter till andra saftkokare, eller syltkokare som inte riktigt har talangen eller tiden att få till den sista touchen....

    Kram Charlotte

    ReplyDelete
  10. Hej igen... Såg att vi hälsade på hos varann ungefär samtidigt i kväll.... :-) Du är alldeles för snäll Helena...... Blir ju superglad av dina fina ord.... Boken ja, :-) Hmmm... det vore väl jättekul... Man vet aldrig..... Men samma gäller för dig Helena..... Dina vackra bilder och välformulerade texter skulle göra sig fint i en inspirationsbok......

    Ha en alldeles jättefin lördag!
    Kramar Charlotte

    ReplyDelete
  11. Hej vännen!

    Vilka underbara bilder! Du slår mig med häpnad varenda gång. :) Jag vet att jag låter tjatig, men du har en sådan välsignad gåva Helena att se det vackra och presentera det på ett sätt som är häpnadsväckande. :)

    Och även du har dragits med i makens hänförelse över svartvinbären och gjort saft. :) Ser underbart god ut och får mig att minnas min mormors goda svartvinbärssaft som jag växte upp med. :) Men allra mest imponeras jag av den fantstiskt vackra etiketten du har gjort till flaskan. En affärsidé kanske? Du och maken kanske kunde slå ihop era intressen för trädgårdsodling och fotografering? :)

    Ha en fantastisk helg tillsammans med din familj och ta hand om varandra. :)

    Kram Lotta

    ReplyDelete
  12. uhhmmmm,det ser lækkert ud, og fornemt billede og navn på flasken - jeg tror at det er en "sællert", hvis du får produktionen rigtig igang :-)

    ReplyDelete

Dearest reader, I am sorry you have to go through the extra trouble of word verification to leave a comment here. After having received around 250 spam comments for each post recently, I have unfortunately had to add this filter.

Thank you so much for your comments!