Monday, 6 September 2010

Green, round things...
Just a quick greeting from our dining room, where walnuts (yes, those are not lime, they are unripe walnuts from our neighbour's tree!) join some apples for a small, late summer display. I like their zesty, perky colours, and hope that you, wherever you may be today, will be surrounded by colours with zesty, zingy energy!

18 comments:

 1. Snyggt!!
  Har ju ett valnötsträd fullt med valnötter men har aldrig kommit på tanken att plocka några av de gröna omogna frukterna. MEN nu ska jag göra det och njuuuuta av dem inne, de är ju hur vackra som helst, ....och lena:)
  Grönt är skönt!
  Camilla

  ReplyDelete
 2. Helena, love your pics. This room is really bright, love it!!

  ReplyDelete
 3. Smukke grønne farver, mit humør har været lidt grågrumset, jeg skulle nok have haft nogen grønne farver for øjet.

  ReplyDelete
 4. Thanks for sharing your pictures...they are great!

  Many hugs, Ingrid

  ReplyDelete
 5. Åh, vad jag beundrar din förmåga att bara få till det så där ursnyggt! Och ändå ser det inte komplicerat eller överjobbat ut - bara lantligt vackart så in i Norden:)
  Ha det gott,
  Charlotta

  ReplyDelete
 6. Åh, är det omogna valnötter! Jag har nog aldrig sett annat än de goda kärnorna! Så vackra och dekorativa de är!

  Mycket vackert, lite sparsmakat och vilsamt att se dina bilder!
  Vilken härlig byrå!
  Kram
  Lisa

  ReplyDelete
 7. YEAH for neighbours!!!!!;)....so nice what you can do with some fruits and nuts and other things from mother nature isn't it??? I dragged some old wood, parts of plants and some forestfruits home with me on our bikeride.....got inspired;)))))sorry:D

  Enjoy your day!!!

  Lynda

  ReplyDelete
 8. Fina små nötter du hittat hos grannen. Tycker själv om att dekorera med grönt, det ser så friskt och fräsht ut.
  Jag hade faktist zesty, zingy energy idag och hade en hel del planer som gick i kras när vi fick besök. Gaah...
  Och nu blev jag sugen på äpplen, undrar varför.

  Kram

  ReplyDelete
 9. Hej Helena,

  Oj så många fina inlägg. Tog en paus över helgen så nu har jag en del att läsa igen.

  Har nog aldrig tänkt på hur valnötter växer tror jag, så det var ju intressant att få se dom hos dig. Jättefin färg och ja, trodde faktiskt att det var lime... Äpplena gör sig också så fint i ditt tidigare inlägg om hösten "Staging autumn". Fina kontraster och bilderna är sååå fina! Det får bli en av mina favoriter hos dig.

  Fint är det också hos dina föräldrar. Vilket ställe de bor på. Nu ser jag tydligt var din kreativitet kommer ifrån. Så fick jag "bevis" för att det går att odla på högre höjder också! Vi har pratat om det i sommar - att odla i högre pallkragar - men visste inte om det var genomförbart då vi bara har sett lägre modeller. Det fungerar ju inte med min rygg men nu fick jag nytt hopp. Tack för det :)

  Ja det var magert hos Ikea. Jag bor tre mil från Linköping så det var där jag var. Vore intressant att höra om det var likadant i övriga landet.

  Ha en fin dag!

  Kramar
  Sanna

  ReplyDelete
 10. Hej!!
  Höstiga, mysiga bilder hos Dig Vännen!!

  Ha en bra tisdag;o)
  Kram Malin

  ReplyDelete
 11. Härliga bilder!

  Jag har aldrig sett en oskalad valnöt förut..och skulle ha gissat på en frukt om du inte hade upplyst mig :)

  Ha det gottis!! Kram Sanne

  ReplyDelete
 12. Åhhh, det är så fint med gröna dekorationer.. Såå snyggt med valnötterna tillsammans med äpplena.... Härligt fräscht och uppiggande.... Vem behöver blommor egentligen?! :-) Du har så fint ljus också i din 'köksregion'... Visst är det så att du har takfönster där?!

  Skulle gå ut en stund i trädgården nu på eftermiddagen för att vattna några riktigt torra krukor.... Gjorde jag det?! Nope.... Det blev en liten bukett till köket istället.... DET kändes mycket roligare.... Det gäller att prioritera rätt... :-)

  Vad go' du är... tack för dina hejarop kring min bakning..... Recepten finns nu i en flik överst på sidan (eller 90%... ska fylla på resterande ikväll). Ja, sådana husmoderliga insatser jag visade i helgen är inte familjen bortskämda med..... Men nu dröjer det nog till jul innan jag slår till igen... :-)

  Kram, kram....
  /Charlotte

  ReplyDelete
 13. Hej hej! Vilken härlig blogg du har och vilket hem! Jätteroligt att hitta hit, får lite tvärtemot hemlängtan :) Bodde i London i 15 år men kom tillbaka till Sverige för 6 år sen .. guud va tiden går. Följer dig gärna, är roligt att se dina vackra bilder.

  Kram från Malin :)

  ReplyDelete
 14. Åh, den som hade ett valnötsträd på granngården. Här finns det ett...rönnträd.. inte så exotiskt! Men lite gröna dekorationer ska jag få till - eller jag har ju redan mossat till det med grönt, även om de redan fått flytta ut. Torkad mossa skräpar, mycket!
  Men de övriga träden håller på att slå om till både gult och rött just nu, så lite färgglat blir det!

  ReplyDelete
 15. Färska valnötter har jag aldrig sett förut, men fint var det!

  Mvh
  Frida

  ReplyDelete
 16. For en fantastisk hage foreldrene dine har,Helena, lett å se hvor du har arvet din stilsans fra!!
  Aldri sett sånn ferske valnøtter før...lærer stadig:-)
  Og den kommoden din er råfin!!
  klem fra meg♥

  ReplyDelete
 17. Hej Malin från Montebello Möbler, och tack för dina rara ord! Det låter som om vi skulle kunna dela många svengelska erfarenheter, du och jag... ;-D

  Varma hälsningar, Helena

  ReplyDelete

Dearest reader, I am sorry you have to go through the extra trouble of word verification to leave a comment here. After having received around 250 spam comments for each post recently, I have unfortunately had to add this filter.

Thank you so much for your comments!