Friday 7 May 2010

Rock'n'roll rhubarb...


I did not plan for it to be a rhubarb day...

...but then I happened to stroll to the bottom of the garden...

... and saw the familiar, monstrously large-enough-to-fan-everybody-in-the-west-sections-of-the-Wembley Stadium-leaves...

...and I knew...

... I had once again been taken by surprise by the annual rhubarb explosion. It is a dog eat dog world out there. It was going to be me or the rhubarb.

Well, I'm still here.

The menu for the next nineteen days? Rhubarb fool (is that what it is called, Swedish "kräm"?), rhubarb crumble, rhubarb soup... and I am contemplating rhubarb pizza, rhubarb omelette and rhubarb stew. What do you think - will the family abandon ship ? Form a Rage Against The Rhubarb party? Resurface only when the house is declared a rhubarb-free zone?

It is time to rock'n'rhubarb!

10 comments:

  1. Hej Helena!

    Vilka underbara rabarberbilder! :) Här skördade vi också årets första rabarber igår och de resulterade i hemmelskt god rabarberpaj. Gott! :)

    Kanske borde du trycka in någon annan form av mat också under de närmsta veckorna. ;) Det vore ju synd att tröttna på denna fantastiska delikatess genom överkonsumption. ;) Ett tips kan ju vara att frysa in och ha att plocka fram när mörkret sänker sig i höst och man gärna vill minnas den varma och soliga sommaren. ;)

    Jag hoppas att du och familjen får en underbar helg och en gudomlig matsensation med den nyplockade rabarbern. :)

    Kram Lotta

    ReplyDelete
  2. Är inte en "fool" frukt/bär med massa grädde? Jag tror engelsmännen skulle kalla vår "kräm" för "compote". Har du provat att kombinera rabarber med lite färskriven ingefära - mums.

    Gillar din lilla planta (är det en hemtrevnad?) på muren. Först trodde jag den satt i ett litet hål i stenen (som vanligt ser jag bakgrunden innan förgrunden på dina bilder ;-).

    ReplyDelete
  3. Hej Helena!

    Vilka härliga rabarberbilder och så gott det är:) Har inte införskaffat någon rabarber till vår trädgård - måste absolut göra det:)

    Önskar dej en skön vår helg!
    Camilla på Holm

    ReplyDelete
  4. Enorma rabarber - redan! Så härligt rabarberinlägg! Ja, så mycket man kan göra! Själv ger jag bort massor, då jag ju inte kan göra av med ens hälften!
    Men visst - att blanda med jordgubbar i en paj är inte dumt, marmelad...ja, det finns ju massor - å så kräm förstås!!
    Ha en härlig fredag!
    Kram
    Lisa

    ReplyDelete
  5. Wow!! Vilka underbara bilder!! Me like;o)
    De är ju så gott med rabarber!!!
    Ha en bra Helg!!!

    Kram Kram Malin

    ReplyDelete
  6. Helena, you rhubarb fool!
    Nilla, ovan har rätt. Fool är med grädde, och compote är nog bäst översättning för kräm. En översättning jag fortfarande kämpar med är saft. Har du någon bra översättning där?
    Gud sickna fina bilder på rabarbern. Visste inte att den mognade så tidigt. Borde jag ha i min trädgård. Ush så mycket "vill ha" det är nu för mig.
    Vad är den gula busken som blommar utanför dörren på nedersta bilden undrar lilla jag.
    Såg att din hairy pot har fått en plats på muren. Jättefint, du gjorde rätt som behöll den håriga krukan.

    Kram kram,

    Annelie

    ReplyDelete
  7. Alltså rabarber är både goda och sååå vackra. Du har det verkligen supermysigt hos dig och bilderna är jättefina. Gillar hur du ställt upp bladen i soffan - snyggt!

    Önskar dig en skön helg!
    /Charlotte

    ReplyDelete
  8. Vilka stora och fina rabarber du har! Jag får nog vänta några veckor till, innan de är i den storleken. Men lite ska vi nog plocka på söndag för dottern min har lovat göra en Brita-kaka (det är morsdag). Trevligt veckoslut!

    ReplyDelete
  9. Vilka underbara bilder du bjuder på! Glad att jag fann din blogg, mysigt hus ni har och en fantastisk omgivning! Ha en skön vecka! Katta

    ReplyDelete
  10. I never tasted rhubarb crumble but in our culture we love rhubarb soup. mmmmm. I haven't had the soup for more than a decade.

    Annie (NJ)

    ReplyDelete

Dearest reader, I am sorry you have to go through the extra trouble of word verification to leave a comment here. After having received around 250 spam comments for each post recently, I have unfortunately had to add this filter.

Thank you so much for your comments!