Monday 5 July 2010

A successful jam session...


                


"- A blackcurrant bush might be nice", said the man in the house one day. 
One was planted and it started growing, quietly minding its own business at the bottom of the Swenglish garden. 

And then it grew some more.

"- Oh, the birds will take all the blackcurrants!", moaned the man with a concerned frown. So he 'netted', nurtured and sweet-talked the bush every day and every night.
And soon came the day when the frown was gone and replaced by sunshine and peacockian pride. That was the day we might hereafter refer to as B-Day, or Blackcurrants Gone Berserk' day.

The man in the house, a k a the appointed Baron of Blackcurrants, will have no leisure conundrums this summer. His first batch of home-made jam sits proudly on the kitchen worktop. What he aims to do with the remaining 85% of the crop, I shall be intrigued to see. I promise to give you a full report...

7 comments:

  1. Hej söta du!

    Vilka underbara bilder! Fantastiskt vackra! :)

    Jag förstår makens stolthet över sin sylt. Man blir ofantligt stolt över att man har fixat ihop det där alldeles själv och dessutom att det smakar så himmelskt gott. :) Inte mycket som slår hemmalagat inte. ;)

    Din make och jag går helt klart i samma tankar dessa tider på året. Här hemma ska det nämligen kokas jordgubbssaft och sylt idag. Igår noppades det 20 liter jordgubbar och lades i blöt över natten och idag sätter kokeriet in. Kanske inte det bästa att göra en dag då solen steker men det gäller ju att passa på då bären är mogna och så fort man känner den härliga jordgubbsdoften lägga sig som ett ljuvligt täcke över huset är allt förlåtet. :)

    ha en underbar sommardag vännen och ät lite svartvinbärssylt för mig med, det är ju så vansinnigt gott! :)

    Kram Lotta

    ReplyDelete
  2. Män och sylt/marmarmelad - det är något visst med det! I det här huset där maken annars är väldigt aktiv och skicklig i köket höll jag dock på att ramla baklänges en dag jag kom hem från jobbet och möttes av världens godaste ananasmarmelad. Spetsad med lime och vanilj - sååååå gudomlig.

    ReplyDelete
  3. Härligt med hemgjord sylt,O så vackra bilder du tagit av det hela. Något som är gott att göra med svartvinbär är saft tycker jag.
    Kramar
    Annelie

    ReplyDelete
  4. Härliga bilder! Här får vi ännu vänta ganska länge innan svartvinbären är mogna, men senast idag åt vi svartvinbärsgelé till kycklingen, gjord på fjolårsbär. Såå gott! Ha det så bra!

    ReplyDelete
  5. Uhm mums, måske kan der blive til lidt solbærlikør også - dejligt en kold vinterdag.

    ReplyDelete
  6. Helena...... Så gott med svartvinbärssylt! Och att ha en make som gör den :-) Superduperfin bildserie också - skulle helt klart platsa i en inspirationsbok..... Väldigt sött med de små barnhänderna som håller bären.... och etiketten med bärklasen knuten med bastbanden..... Vackert!

    Tack för namnet förresten, ska googla lite på det........

    Värmen fortsätter..... skönt!
    Ha det finemang..... Kramar Charlotte

    ReplyDelete
  7. Hej Helena,

    Ja, här sitter jag och nattugglar (igen)! Hi hi hi han är duktig din man ;) Svartvinbär är gott. Mitt tips är att göra gelé och saft! Mina absoluta favoriter. Sylt har jag aldrig provat men att döma av bilderna ser det riktigt gott ut!

    Ha en skön dag,
    Sanna

    ReplyDelete

Dearest reader, I am sorry you have to go through the extra trouble of word verification to leave a comment here. After having received around 250 spam comments for each post recently, I have unfortunately had to add this filter.

Thank you so much for your comments!