Monday 15 November 2010

See you in December...


Dear fellow bloggers and blog readers,
As much as I hate to admit it, I am not as much of a Superwoman as I would like to be... I try to squeeze out 25 hours of each day and have many times tried to request eight days in one week, but alas, time is what it is and mine is full. At the moment it is full of nice and creative tasks, but with a big deadline in less than two weeks, I have to let something - however lovely - rest a little... This time it is blogging that will have to be put on hold, and I can assure you I will miss it and and I will miss you. 

See you back here in the beginning of December and until then, I give you these photos from two years ago. I was trying to arrange something that could become that year's Christmas card, but as the bottom right image looked more like an advert for a supplier of decorative zinc products, I settled for the one above - a hint of lovely zinc, but everything else from the best ever supplier of decorations: Mummy Nature herself.


All the best,
Helena

39 comments:

  1. Har precis hittat hit och ville bara säga att du har en underbar blogg och ett underbart hem. En välförtjänt paus från bloggvärlden behöver vi alla ibland. Hoppas du hittar lite ny energi på vägen och att vi får se dig här snart igen! Kram!

    ReplyDelete
  2. I will miss you Helena, but I understand you don't have enough time! Wish you the best for next weeks and hope to see you again on your blog soon!

    Warm regards, Ingrid

    ReplyDelete
  3. Your photos are so lovely - very clean and fresh! Have a good blog-break! See you in December!

    ReplyDelete
  4. we will also miss you, but we settle for waiting....until you find the time again...we don't want you overworked;)!
    Relax babes, and take care!!
    See you soon!!!

    Love
    Lynda

    ReplyDelete
  5. Vilka härliga dekorationer du bjuder oss på - något att glädjas åt tills vi "ser" dej här igen!
    Nåja, livet är ju fullt av in- och utandningar, det är bara så!
    Tills vi ses igen - var rädd om dej!
    Kram
    Lisa

    ReplyDelete
  6. ...takk og lov at det ikke er lenge til desember...:-) Også skal jeg bla i dine gamle innlegg fra før vi "møttes"...og hente inspirasjon!! Vil du være så snill og maile meg adressen din....??
    klem så lenge♥

    ReplyDelete
  7. Ja, det är ju så mycket man skulle vilja hinna med, men det gäller för det mesta att prioritera, för som du säger - tiden hinner bara inte till allt man vill göra. Önskar dig lycka till med projektet och ser fram emot att få läsa dina inlägg igen i början av december!
    Ha det så bra! (Och trevlig lilla jul!)
    Kram, Mona

    ReplyDelete
  8. JAg har full förståelse för det du skriver, jag har det också tufft och det är inte lätt. Bloggen är inte livs viktig även om det är så roligt att man inte kan låta bli så behöver man det ibbland. Jag längtar till ditt nästa inlägg. Lycka till med ditt projekt.

    Kram Anna

    ReplyDelete
  9. Nydelige bilder som alltid. Skjønner deg godt. blogging tar mye tid også..men jeg savner deg og de vakre bildene dine. Lykke til med alt du har fore. Klem

    ReplyDelete
  10. We wait for you darling.....i miss you ......but i see you in december !! and that is soon !! lovely pictures.......love Ria....

    ReplyDelete
  11. Hej Helena,

    Oj, låter som du har många strängar på din lyra. Bäst du tar en låång paus så du får vila ut lite också!

    Fina julbilder. Zinken är ju helt lovely (oops! habegäret vaknade just till...) och så snyggt med de röda äpplena som glada färgprickar till.

    Ha det så bra kära Helena och ta hand om dig! See you when I see you :)

    Kram Sanna

    ReplyDelete
  12. I love your gardenpictures!!!
    Rosine

    ReplyDelete
  13. Kommer att sakna dina vackra inlägg...
    Men två veckor går fort,
    Charlotta

    ReplyDelete
  14. Jag kommer också och sakna dina fina inlägg, men du är ju snart tillbaka.
    Var rädd om dig vännen, glöm inte och andas.
    Varm kram
    AnnaMaria

    ReplyDelete
  15. det viktigaste är att du tar hand om dig och gör det som är viktigast just nu i din vardag..jag ser fram emot att läsa din blogg i december :)
    varma kramar Åsa

    ReplyDelete
  16. Kære Helena.
    Der er heldigvis ikke så længe til december ... Pas godt på dig & dine.
    Kh Lone

    ReplyDelete
  17. Just as I found your lovely blog you're leaving!
    It will give me chance to have a good old read of all your lovely posts though, see you in December, Lucey xx

    ReplyDelete
  18. Vad tråkigt att du inte har tid för bloggandet, men fullt förståeligt! Jag kommer sakna dina fina inlägg, men den som väntar på något gott... :)
    Storkram till dig!

    / Jonna

    ReplyDelete
  19. Förstår precis vad du menar - tiden räcker inte till allt man vill och man måste prioritera!
    Lycka till med din deadline och var rädd om dig så ses vi snart igen!
    Kram Allis

    ReplyDelete
  20. Det låter sunt tycker jag att kunna ta en paus från något och prioritera annat.
    Men sakna dig det kommer jag att göra, men tiden den rusar ju iväg o vips så är det december.
    Sköt om dig
    Varma kramar
    Annelie

    ReplyDelete
  21. I know exactly what you mean about trying to wring out every second from the day at this time of year. We will miss your gorgeous inspiration but I am looking forward to see your blog posts in the run up to Christmas.
    xx

    ReplyDelete
  22. Jag saknar Dig redan!!!!
    Ha en bra paus, jag finns kvar;o)

    Kram Malin

    ReplyDelete
  23. Hej, hej kära Helena!

    Såå vackert julkort det blev.... Nu blev jag imponerad igen.... men föga förvånad..... Vilket fint julstilleben!!!! Så personligt att göra egna julkort av fint arrangemang.... Det kommer jag lägga på min 'bra-idé-lista'.... Det är det där med tiden bara... och framförhållningen. Jag har alltid prioriterat att skicka massor av julkort, men de senaste åren har jag inte mäktat med det tyvärr tråkigt nog.....

    Vad spännande det låter med julmarknaden... Ja, då förstår jag att all din lediga tid går åt till att kreera inför den..... Men visst visar du dina alster sen här på bloggen!? Det måste du bara göra..... Jag blir ju något nyfiken förstår du väl!!!!!!

    Tid, tid, tid, denna tid som det ofta inte finns tillräckligt av.... Bra beslut att ta ett uppehåll....

    Ja, du har helt rätt gällande borden... Dom är från IKEA och ja, stenarna är till för att dom ska bli lite stadigare... förutom att jag tyckte det blev lite för tomt att inte ha något där.... Så det blev två flugor i en smäll... Du är uppmärksam du...... ;-) Eller så tänker vi ganska lika....... :-) Både och troligtvis.....

    Ja, huset är helt underbart..... Nu har vi haft det i fyra år (tiden går snabbt) och det är lika fantastiskt att komma hit varje gång... Ljuset och rymden i 'storstugan' är makalöst... Har faktiskt ritat det helt själv... i ett collegieblock då.... sen fick en arkitekt ta över.... ;-) I nästa inlägg blir det interiörbilder.

    Lycka till nu med alla dina kreationer! Och ta hand om dig! Hoppas du hinner med att koppla av också.... Glöm inte det...... Jag har en släng av min gamla 'stress'-åkomma just nu..... Usch... inte kul alls... går liksom inte att stoppa. Men stopp är precis vad man måste säga... till vissa saker.... Jobbar på den saken ;-)

    See you vännen!
    Kram Charlotte

    ReplyDelete
  24. Uff ja, vet alt om denne manglende tiden.... Av og til må en bare prioritere!
    Gleder meg til du er tilbake :)
    God jobbing!
    Klem
    Lise

    ReplyDelete
  25. I will miss you buy totally understand time constraints. Best of luck with the deadline and looking forward to more beautiful photos and news in December. Hugs, Margie.

    ReplyDelete
  26. Hejsan vännen!

    Jag vet nog ungefärligen vilken situation du är i.
    Var på gränsen att ha ett bord på den svenska julmarknaden i Boston som drar 2000+ besökare. Varje år tänker jag att nästa år måste jag våga. Så jag applåderar dig som vågar. Det är så lätt att vara rädd för ett misslyckande istället för att se ett eventuellt kommande misslyckande som en del av vägen till eventuell success.
    Hoppas du hinner få ihop så mycket som du planerat. Smart att lägga bloggen på hyllan ett ögonblick. Vi finns ju kvar när du kommer tillbaks.

    Min mamma och pappa är på besök i några veckor. Jättekul, njuter av varje ögonblick och är ganska tyst själv i bloggvärlden just nu.

    Många kramar och uppmuntringar och Lycka Till,

    Annelie

    ReplyDelete
  27. Tack du goa för uppmuntran och inbjudan ;-) Man vet aldrig.... jag kanske tar dig på orden..... ;-)

    Om du skulle vara i Sverige vintertid och vara sugen på fjäll, mys framför en brasa eller ett välgörande utebad.... Då har jag rätta stället för det... :-) Skulle vara superskoj att ha dig som gäst.... Du är såå välkommen!

    Nä, nu ska jag jobba vidare på en riktigt kul sak, men som också ger mig lite prestationsångest.... Kommer vara hemlig med den saken ett bra tag till, åtminstone på bloggen....

    Nu ligger interiörbilderna uppe hos mig...

    Kram
    Charlotte

    ReplyDelete
  28. Som alltid så vackra bilder, kommer att sakna Dina fina inlägg men det är ju snart december.
    Ha det bra så länge!
    Kram Lena

    ReplyDelete
  29. Hvilken herlig blog du har og med smukke billeder..:-)
    Her vil jeg følge med.

    På gensyn i December.

    Hej fra Lisbeth

    ReplyDelete
  30. Hej!
    Du bjuder på lika vackra bilder som vanligt! Jättekul att se. :)

    Förstår precis hur du känner dig. Ibland blir det bara för mycket... Då gäller det att välja och inte försöka vara überduktig ... Jag fick gå hem från jobbet i juni efter lång tids övermänsklig stress och blev sittandes o bara stirrade i flera veckor. Är fortfarande sjukskriven på deltid. Därför viktigt att du tar väl hand om dig! Klokt att lägga bloggen åt sidan ett litet tag. Den (och vi dina läsare) finns ju kvar ... :) Stor kram!

    ReplyDelete
  31. This is absolutely one of my favourite blogs, for several reasons. I love reading your English, your pictures are amazing, and I always carry a piece of England in my heart after having spent a summer in West Yorkshire many years ago. I also get a lot of inspiration from your interior pictures, thank you!

    ReplyDelete
  32. Hej !!!
    Har varit krasslig o så har jag missat detta inlägg,fy på mig !!!
    Jättefina bilder som vanligt !!
    Klart du ska ta en paus om du har mycket att göra,hur gärna vi än vill så är vi inte några superwomen som klarar allt och balanserar livet på fingertopparna och vi behöver inte vara det heller !!
    Vi väntar och längtar efter nya härliga bilder och underbara ord att frossa i !!!!
    Ha det bra så länge och ta hand om dig !!
    Kraaaaam,Monica

    ReplyDelete
  33. Visst vore det härligt om tiden räckte till allt vi skulle vilja göra men tyvärr gör den inte det. Och då får vi lära oss att prioritera vilket inte alltid är så lätt. Vad spännande med dina projekt. Ta hand om dig!

    Kram Dila

    ReplyDelete
  34. Så nydelige bilder!
    Blogging er bare gøy når vi har oversudd og har det bra så ta vare på deg selv først og fremst...for vi er jo her uansett;)

    Klem,Hanne

    ReplyDelete
  35. Hej Helena. Det viktiga är att du prioriterar så att du orkar med själv. Vi hänger kvar, så lätt blir du inte av med oss;) Jag kan gotta mej i gamla inlägg också, du bjuder på så härliga bilder! Snart kommer ju december:)
    Så är det då och då i livet, att även en del roliga saker måste bortprioriteras- tyvärr. Jag är också en sån som helst vill vara vaken och utnyttja varenda sekund för att hinna allt jag vill. Men...man är bara människa, det funkar ju inte i längden. Gäller att hålla bloggandet på en nivå att det aldrig stressar, det ska vara kul:) Hoppas att projektet går bra och att du har det gott!
    Kram Cilla

    ReplyDelete
  36. Ja men visst är det vackert med julfeeling, så länge jag slipper låtsas att jag har den ;)

    Jag försöker att kisa med mina ögon när jag blickar ut över grannarnas tomt, där blinkande hysteriska jullampor fullständigt våldför sig på mina ögon.... där finns blink i princip allt där det går att fästa en slinga.... fan vad jag är snabb på att ställa diagnoser!

    Bilderna Du visar skvallrar om en stillsamt och sinnlig feeling för en familjetradition och även en stilistiskt sådan. Min julbehållning är att det är Semle-dax i Skåneland NU, och i morgon skall jag hetsäta tre stycken...

    Det är underbart att ta del av Dina C-uppsatser hos mig och jag känner mig så himla utvald över att Du tar Dig tid. Jag mår bra och är mitt emellan två vägskäl och det känns spännande.

    Love

    Agneta

    ReplyDelete
  37. Hej!

    Har sagt det förr och måste bara säga det igen. DU HAR SÅ FINA BILDER! Verkligen rogivande och levande i samma andetag. Ta hand om dig!

    /J

    ReplyDelete
  38. Heeeej Helena!

    Ville bara titta in och önska lycka till i morgon med julmarknaden! För visst är det 1:a advent den gick av stapeln?! Hoppas du hann med det du ville...... och hoppas du hann fota allt... för inget lär ju följa med dig hem sen...... Slutsålt redan efter halva tiden är min gissning ;-)

    Håller just nu att baka pepparkakor faktiskt... barnen hjälper till.... det brukar dom göra.... åtminstone med lussebullarna och pepparkakorna. Får se om det blir något mer sen också.... :-) Kallt och eländigt är det här.... Men nu eldas det i kakelugnen.... så det uppväger kylan lite grann.... och mysfaktorn är det inget fel på :-)

    Ta hand om dig!
    Kram.....................
    Charlotte

    ReplyDelete
  39. Hallojsan Helena!

    Nej du! Det finns fler som känner som du..då och då..och då är det bara att vila ..

    Vill önska dig och din familj en magisk första advent!!

    Varma kramar ifrån Sanne!!

    ReplyDelete

Dearest reader, I am sorry you have to go through the extra trouble of word verification to leave a comment here. After having received around 250 spam comments for each post recently, I have unfortunately had to add this filter.

Thank you so much for your comments!