Thursday 23 September 2010

Impatient and itching...... itching...
to find blogging time, 
to finish recovering my grandmother's old chair, 
to go for walks with my boys and search the ground 
under all the chestnut trees in the area for more wreath material,
to let all the hundreds and hundreds of ideas bubbling away
in my head take shape also in my hands,
to stop to smell the clear autumn air...
... a bit more...


Impatient, I show you the chair, recovered with one of H&M's lovely linen cushion covers, where the scars of the staple gun's brutal performance is still an uncovered eye-sore...

A few tactile conkers bound together hastily into a wreath...

All placed temporarily in the dining room, just to judge its "bloggability", then quickly deemed half acceptable and therefore speedily photographed, awaiting a more permanent position elsewhere... that is, when that 'elsewhere' is arranged in such a way that it can accommodate freshly recovered old chairs...

Time...

Time is not on my side at the moment, and I am itching. 

Impatiently.I cannot thank you enough for all your kind comments on past blog entries - they really, really, mean a lot to me, every single one. Welcome also to all you new readers out there - thank you for stopping by!

To those of you curious about the bottom right photo in my last entry: 
they are borlotti beans, here photographed with a largish zinc egg.

25 comments:

 1. Nej men titta - ett nytt inlägg fastän min blog roll säger att sista var 6 dagar sedan. Vad kul.
  Jag älskar din stol, även om din staple gun och du inte var på samma våglängd. Och din kastanjkrans är fin och inspirerande. Använder man ståltråd kanske... Ja du har alltid så fina ideer, och seemingly ett huvud som bubblar av dem så till den mån att du har svårt att finna ro.
  Låter inte som om tiden är på din sida just nu. Hoppas det snart blir bättre.
  FB, huh... Det var min tid på FB som fick min man att föreslå bloggande istället. Lite mer intellektuellt (in his eyes) och med potential att göra några ören (yeah, right).

  Ett skepp kommer lastat med... många kramar!

  Glöm inte att andas! :)

  Annelie

  ReplyDelete
 2. Och nuuuuu fungerar det!
  Natti!

  ReplyDelete
 3. One step at a time, dear Helena... I so understand you!!!! That is a beautiful chair!!!
  cariños,
  maria cecilia

  ReplyDelete
 4. Ah, jag älskar ordet conker! Tänk vad mycket de missade att lära oss på skolengelskan. Däremot har jag haft mindre användning för chestnuts, it's raining cats and dogs, ....

  ReplyDelete
 5. What a lovely chair,the fabrick is so right for that.
  Have a nice weekend Helena.

  ReplyDelete
 6. Hej Helena.
  Jag håller med, ibland önskar man att det var flera timmar på ett dygn. Det är ju så mycket som ska hinnas med. Vilken underbart fin stol du har fått, blev jättefint med HM-tyget. Vi har en kastanj på tomten, än har inga kastanjer ramlat ner. Men sen ska jag plocka, jättefint med kransen.
  Önskar dig en fin helg
  Varm kram
  AnnaMaria

  ReplyDelete
 7. Önskar mig också mer tid, tid för barnen, för hemmet, och inte minst för mig själv.
  Stolen blir så snygg, vilken toppenide att använda kuddfodralet så.
  Och tack söta Helena för dina altid så goa o uplyftande kommentarer
  Ha nu en härlig hösthelg
  Kramar
  Annelie

  ReplyDelete
 8. Jag kan inte annat än att hålla med tiden räcker inte till. Idag är jag dock ledig för dagis är stängt, så idag ska jag baka och pyssla med mina barn har jag tänkt...de säger dock att de vill leka med kompis "- men mamma då? säger jag" ;D

  Mvh
  Frida

  ReplyDelete
 9. We need 48 hours a day for all our wishes, for all our ideas and dreams :-). I hope you will have more time next week...

  Your chair is wonderful...using the linen cushion covers!

  Wish you a very nice autumn weekend...and take your time to relax!!

  Warm regards, Ingrid

  ReplyDelete
 10. Helena, Helena......

  Förstår att det kliar i fingrarna och att de kreativa tankarna vill få utlopp.... Men ibland finns det inte tillräckligt med tid bara..... ens med de basic sakerna man behöver göra..... Då, när man är som mest stressad och har som minst tid........ är planering och prioritering som viktigast.... fast man kanske just då är i sämst tillstånd att precis kunna göra just det..... (mina erfarenheter i alla fall... har varit nere i diket totalt för flera år sedan och vet precis hur det är när det verkligen blir för mycket... och hur det är att som 'duktig' flicka att klara sån't... lärde mig en hel del.... fast jag helst förstås hade varit utan den erfarenheten.) Säger som Annelie: glöm inte att andas..... och att sänka ribban lite.... Det är ok att inte hinna med allt när tiden är knapp.... Lite damm i hörnen skadar ingen och vi bloggvänner väntar :-)

  Älskar din omklädda stol... Tyget är perfekt! Har du målat den också? Önskar jag hade ett kastanj-träd i närheten... då hade jag gjort kransar likt din.... Brunt är en av mina absoluta favoritfärger... och en kastanjkrans skulle passa ypperligt i mitt vita kök... Fniss... får väl binda en av kottar istället..... DET har jag mycket av kan jag lova..... inte lika snyggt.... men vad gör man?! :-)

  Ta väl hand om dig Helena!
  Kram från bloggvännen i norr
  /Charlotte

  ReplyDelete
 11. Here in this year's exceptionally little chestnut.
  We like to collect it, simple and beautiful decorations you created

  ReplyDelete
 12. don't fight it, time will come....maybe you will feel a little better after visiting my blog, and SING A LONG!!!;)

  Love
  Lynda

  ReplyDelete
 13. Som alltid, sitter jag och ler lite när jag läser dina inlägg för du skriver så målande med en skön blandning av humor och allvar!

  Stolen är ju underbar - kombinationen det gamla, lite snirkliga som möter det lite grova linner och texten...! Vackert!

  Så härligt at samla kastanjer med sonen och sen göra något av dem desstutom - så dekroativa de är!

  Ett nytt ord - "bloggability"!!! Jag förstår precis hur du menar!
  Önskar dej en härlig fredag!
  Kramar
  Lisa

  ReplyDelete
 14. Take your time darling...relax ......that chair is amazing!!!!......don't worry if you have no time to come to us .....we come to you...that's where friends are for you know!! love love love......Ria...

  ReplyDelete
 15. Visst kan man bli otålig ibland när man har så mycket idéer i huvudet, men så lite tid att genomföra dem. Här har du verkligen lyckats att i all hast vad jag förstår fått till ett verkligt smycke i den gamla mormorsstolen, enkelt och vackert, utan krusiduller. Vad gör det att häftklamrarna syns, who cares, inte jag iaf. Bilden på stolen och kastanjerna är så fiin. Dina bilder är så estetiskt tilltalande, inget för mycket eller för lite,

  Hoppas du finner mer tid att stanna upp i höstens härliga dofter och färger, det kan vara underbart ljuvligt nu innan alla löv faller.

  Ha det gott i hösten, kramar Birgitta

  ReplyDelete
 16. Helena, you know what.....if you trust me enough to give me your adress.......I will sent you this issue of WLS.........think about it!!!

  XX
  Lynda

  ReplyDelete
 17. ooh nice your shestnut! and your chair so nice!!
  happy weekend
  Yolanda

  ReplyDelete
 18. Hej svejs!
  Visst går tiden alldeles för fort, ibland är det svårt att hinna med....

  Vad fin stolen blev med HM-Tyget på, ser ljuvligt ut!

  Hoppas att du får en fin o skön helg!
  Kram T

  ReplyDelete
 19. Stolen blev väldigt lyckad med HM-tyget på. Snyggt! Så småningom hittar den nog sin rätta plats. Härligt med kastanjer! Hos oss finns inte sådana men önskar att det gjorde det. Det finns så mycket i naturen som går att hämta till dekorationer och pyssel.

  Ha en trevlig helg!

  Kram Gugi

  ReplyDelete
 20. Hej Helena!

  Förstår precis vad du menar. Frustrerande, man vill så gärna göra allt och lite till. Ibland finns bara inte tiden där hur man än prioriterar och omprioriterar saker o ting. Men ta det lugnt. Snart ska du se att du får tid över till din skaparlust och bloggandet. Vi finns här - alltid.

  Kul att läsa om era utflykter till kastanjeträden. Det är precis vad vi också gör under hösten. Ibland händer det att dottern kommer hem med fickorna (och skolväskan) fulla! Haha, hon vet precis vad som gör mamma glad ;)

  Njut av helgen och ha det så bra!

  Kramar Sanna

  ReplyDelete
 21. Tiden løper litt fort av og til, ja! Jeg gleder meg også til du får bedre tid, for du legger ut så vakre bilder og deilig inspirasjon!
  Ha ei nydelig helg! Du får ta deg tid til å kose deg og nyte også :)
  Klem
  Lise

  ReplyDelete
 22. Hei kjære!! Kjenner meg sånn igjen...det bobler innimellom noen dager, har bare lyst å sitte ved symaskinen:-)
  Bare lyst til å spille spill med guttene..og lese bok. Tiden,liver vårt..raser av sted.
  klem♥♥♥

  ReplyDelete
 23. Ja vi är visst många som känner igen oss tiden vill liksom inte räcka till. Så fin stolen blev med det fina tyget,supertuff!
  Ha en fin helg!
  Kram Lena

  ReplyDelete
 24. Hej du rara!

  Ja du, det där med att få tid till allt som man vill göra är inte lätt. Men allt har sin tid vännen och det viktigaste är att du mår bra och känner att du gör det som får dig att må bra. Dåligt samvete gynnar ingen. Blogga när du har tid och lust. Dina läsare finns kvar och jag tror att vi alla hellre ser färre inlägg och en Helena som mår bra än en som mår dåligt av stressen att "hinna med".

  Dina vackra bilder skänker mig sådan glädje och ett sådant lugn vännen. Jag älskar kransen av kastanjer. Det märks att ni är lite före oss vädermässigt för här hemma går vi med spänd förväntan och väntar på att alla dessa härliga kastanjer ska falla ner. Höstens vackra fallfrukter!

  Tack för alla dina omtänksamma och generösa ord. Du är en sådan omtänksam vän och jag är glad att du finns där ute i bloggrymden och uppmuntrar och inspirerar. Sköt nu om dig rara du och njut avden vackra hösten tillsammans med din fina familj.

  Kram Lotta

  ReplyDelete
 25. http://vindsromantik.blogspot.com/

  Här flödar bara kreativitet, förstår att inte tiden räcker till.
  Så många fina saker, och de du har gjort, samt dina fina foton.
  Dynan till stolen är bara så fin, och kastanje kransen, allt bara WOW.

  Önskar dej en underbar söndag
  Kramar
  /Maggan

  ReplyDelete

Dearest reader, I am sorry you have to go through the extra trouble of word verification to leave a comment here. After having received around 250 spam comments for each post recently, I have unfortunately had to add this filter.

Thank you so much for your comments!